In een andere wereld

De laatste dagen zwierf ik in het leven van een ander. Woonde ik in een andere omgeving, deelde andermans ervaringen en gedachtes. Na, voor mijn gevoel, een eindeloze tijd heb ik eindelijk een paar dagen achter elkaar vrij en kon ik eindelijk weer ruimte en tijd vrijmaken om in een boek te duiken. Wat heb ik dat gemist! Twee heb ik er gelezen. Heerlijk om uren achtereen te verdwijnen tussen woorden, zinnen, verhaallijnen. Vanmiddag had ik mijn tweede boek uit en het kostte moeite om los te komen uit het verhaal. Heerlijk, als iemand tot de laatste zin toe mij mee weet te trekken in zijn of haar eigen gecreëerde wereld. Kan er jaloers op worden, wat is het lang geleden dat ik zelf mijn eigen wereld creëerde met woorden.
Ik weet nog hoe het voelde en ik mis het.

Nog geen zin om de was te vouwen, wc’s te poetsen of andere oh zo nodige huishoudelijke taken besloot ik om nog even naar Het Goed te gaan, een kringloopwinkel hier in de stad. Al die oude spulletjes, het geurtje wat er hangt. Alsof je weer even duikt in andermans leven. Alles ligt er met een geschiedenis, alles ligt er met een reden. Ik kan er niks aan doen, vind het heerlijk om er rond te struinen. Allerlei prullaria wat me aan vroeger doet denken, of lijkt op iets wat mijn oude schoonmoeder of ooit eens bij mijn opa en oma in de kast stond. Herinneringen. K mag me er graag in wentelen. Toch apart om dan ook nog eens mensen uit het verleden tegen te komen, mensen die ooit eens veel voor me betekenden. Een verbaasde en blije begroeting, beiden toch doorlopen omdat we niet goed weten wat we zeggen moeten. Over herinneringen gesproken.

Ik moet nog even wat boodschapjes halen, rij door de wijk waar ik ooit eens gewoond heb, het ligt toch op de route. Ons eerste huisje, ons oude buurtje. Ik zie me nog zo lopen met de kinderwagen. Het voelt als een leven lang geleden. Eerst even naar een andere winkel. Op zoek naar een nieuw schrijfboekje om weer gehoor te kunnen geven aan de oude drang om te schrijven. Vanmorgen nog een boekje gewonnen via Facebook, eentje met als het goed is volop inspiratie om daar mee aan de slag te gaan. Wat een timing, ik werd er blij van! Alsof het zo moest zijn.
Ik neus wat bij de schriftjes, kan er geen vinden wat me past, en vang een gesprek op tussen de caissière en een klant. Ik ben niet zo van het gesprekken afluisteren, maar kon er niet langer omheen toen ze naar zijn adres vroeg en hij de straatnaam noemde van het huis waar ik het zojuist over had. ‘Huisnummer?’ vraagt de vrouw. ‘Twintig”, wordt er geantwoord. Niet te geloven, dat is precies ons oude huis! Weer een duik in de poel der herinneringen.

Op naar mijn huidige woning. Spulletjes met andermans verleden heb ik niet meegenomen, ik heb wel een paar gebruikte boeken op de bijrijdersstoel liggen. Ik ben blij met mijn aanwinsten. Het duurt niet lang meer of ik duik weer even in het leven van een ander.
Heerlijk, een paar dagen vrij hebben!

Advertenties

6 gedachtes over “In een andere wereld

 1. Hej ‘buuf’!

  Wat een prachtig stukje weer. Jij wist mij ook tot de laatste zin te boeien.
  Herkenbaar ook, die nostalgie, ‘toevallige’ gebeurtenissen, herkenbare situaties. Soms zou ik weleens terug willen reizen in de tijd om te kijken hoe het was, maar er mooie verhalen over lezen is ook leuk.
  Ik ben benieuwd naar je volgende schrijfsel!
  Xxx

  • Ondeelbaar, van Kirsten Heitzman en Glansrol, van Loes den Hollander. Vooral die laatste, daar was ik wel van onder de indruk. Hoe zij plotten in elkaar weet te zetten in dit boek, geweldig!

  • Haha, nou de wil is er wel.. nu ik een paar dagen vrij ben. Of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren op blogniveau als de drukte weer toeslaat, daar ben ik zelf ook wel benieuwd naar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s